Thuisklustips.nl

Welk gereedschap heeft een thuisklusser nodig?

U bent bezig met klussen, maar komt er al snel achter dat u niet het correcte gereedschap heeft voor uw project. Deze blog geeft inzicht over welke standaard gereedschap een thuisklusser vaak nodig heeft voor klussen in en rondom het huis.

Een hamer

Natuurlijk is het hebben van een hamer een belangrijk doe-het-zelf tool. Het beste is natuurlijk om een klauwhamer aan te schaffen. Deze kan zowel een spijker in uw project slaan als een spijker eruit halen. U zult vaak zien dat u een hamer nodig heb bij de doe-het-zelf klusjes rondom en in uw huis. Ons advies? Zorg dat u een aantal verschillende hamers heeft. Groot, klein, rubber, metaal, opties zat. 

Schroevendraaiers

Het hebben van schroevendraaier is essentieel om planken aan elkaar te schroeven. U heeft twee verschillende soorten schroeven. Zo heeft u kruiskop schroeven gebruik hiervoor een kruiskopschroevendraaier. Omdat er verschillende maten kruiskoppen zijn is het belangrijk om de meest voorkomende maat kruiskopschroevendraaiers te hebben. Met de kruiskopschroevendraaier PH-0 en PH-2 kunt u de meeste kruiskopschroeven aandraaien. Cruciaal gereedschap dus!

En dan heeft u nog een sleufkopschroef hiervoor gebruikt u een sleufkopschroevendraaien. Van dit model is een schroevendraaier met een maat van 3 of 4 mm geadviseerd. Deze maar past op de meeste sleufkopschroeven.

Inbussleutels 

Ook wordt er vaak een inbusbout gebruikt. Dit ziet u bijvoorbeeld bij deurbeslag. Om de deurklink vast te draaien heeft u vaak een inbussleutel nodig. Inbussleutels zijn vaak in een set te kopen, en dan heeft u dus direct de meest gangbare maten.

Rolmaat

Een rolmaat is natuurlijk altijd handig om in huis te hebben. Hiermee is van alles op te meten. Er zijn verschillende maten rolmaten. Een rolmaat van 5 meter is voor de meeste huishoudelijke klusjes wel geschikt.

Een stanleymes

Een stanleymes een veilig manier om iets open te snijden. Doordat u het mesje kunt in- en uitschuiven is deze veilig op te bergen. Het is mogelijk om de mes bladen af te knippen waardoor het mesje altijd scherp is. Ook is het makkelijk om het mesje te vervangen, dus u hoeft niet telkens een nieuwe stanleymes te kopen. Een stanleymes is handig bij het open van pakketjes. Ook een stanleymes hoort dus thuis in uw gereedschap.

Een combinatietang 

Met de tang kunt u verschillende projecten makkelijk vastdraaien of juist los draaien. Ook kunt u bijvoorbeeld voorwerpen van staal plat drukken met het knijpgedeelte van de tang. Maar de tang heet niet voor niets combinatietang, dit omdat u er ook koperdraad of ijzerdraad mee door kunt knippen

Waterpasmeter

Met een waterpas kunt u meten of iets wel rechtstaat. Dit is natuurlijk super belangrijk bij het bevestigen van bijvoorbeeld een boekenplank of bij het leggen van een vloer etc. Meten is weten. 

Zaag

Een zaag is handig gereedschap voor het inkorten van planken. Planken worden vaak gebruikt in er rondom het huis. Daarom is het ook handig om een zaag te hebben, voor als u een stuk hout moet inkorten. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten zagen. Wat sowieso handig is om te hebben is een standaard handzaag

Boormachine

Ten slotte adviseren wij om sowieso een goede boormachine in huis te hebben. Hiermee kunt u gaten boren en schroeven plaatsen. Zorg dat u een setje heeft met alle nodige bitjes. Deze bitjes worden vaak ook nog los verkocht. Zo is uw boor multi-inzetbaar! Er is bijna geen grotere klus te bedenken waarbij een boor niet handig is. Bij alles wat u bouwt of ophangt komt u een boormachine tegen. Kopen dus! Dit item hoort thuis tussen uw gereedschap.

Vond u dit nou een interessante blog? Bekijk dan ook onze blog over hoe je een hanglamp ophangt.