Thuisklustips.nl

Hoe hang je een schilderij op?

Een schilderij is een mooie toevoeging aan je huis en iedereen heeft thuis wel een schilderij hangen. Maar een schilderij ophangen is vaak lastig, want hoe hang je nou een schildrij op? Dat is wat we je in deze blog uitleggen.

Waar begin je met het ophangen van je schilderij?

Voordat je het schilderij gaat ophangen is het belangrijk dat je zeker bent over de plek waar je het gaat ophangen. Dat kan je het beste doen door iemand het schilderij vast te laten houden en die het dan op verschillende plekken op de muur houd, zodat je zo de juiste plek van het schilderij kan bepalen. Het is belangrijk dat je een schilderij niet te hoog ophangt, omdat je over het algemeen vaak zittend naar het schilderij kijkt. Bepaal daarom de hoogt van het schilderij als je op de bank of in een stoel zit.

Op welke manieren kan je een schilderij ophangen?

Je kan een schilderij ophangen op twee manieren. Je kan een schilderij makkelijk ophangen aan spijkers of schroeven. Voor grote schilderijen moet je dan wel twee spijkers gebruiken om het aan op te hangen. Het is dan belangrijk dat de spijkers op dezelfde hoogte zitten, zodat het schilderij niet scheef komt te hangen. Gebruik hiervoor een waterpas om de spijkers op de juiste hoogte van elkaar te krijgen.

Dan kan je een schilderij ook nog ophangen door een rand aan het plafond te monteren met daaraan nylondraad waar aan je het schilderij vast maakt. Langs de plafondrand monteer je dan een speciale strip, waar haken worden ingehangen die vrij van elkaar kunnen bewegen. Het nadeel van deze manier van ophangen is, is dat het vrij duur is om een mooie strip te kopen voor aan het plafond en ook zie je de nylondraadjes op de muur. Deze manier van ophangen word daarom ook vooral aangeraden voor mensen die meerdere schilderijen hebben en de schilderijen van tijd tot tijd willen vervangen.

Wat kan je gebruiken bij het ophangen van een schilderij?

Om een schilderij goed op te hangen is het gebruik van een waterpas echt onmisbaar. Je wilt namelijk niet dat je, je schilderij scheef aan de muur hebt hangen. Met een bijzondere soort waterpas, die speciaal bedoeld is om dingen af te tekenen en voor het ophangen van voorwerpen aan de muur word het ophangen van een schilderij veel simpeler. Door de meerdere handige functies van deze waterpas is het wel een duur ding, maar het meten en het overbrengen van de posities worden door deze waterpas veel gemakkelijker.

Vond je dit nou een interessante blog? Lees dan ook onze blog hoe kan ik een hanglamp ophangen.