Thuisklustips.nl

Verf uit uw kleding verwijderen! Hoe werkt het?

Verf verwijderen uit kleding? u kent het wel. Een van uw vrienden of familie is aan het verven en u komt langs om een kopje koffie te doen. OEPS helemaal vergeten oude kleren aan te trekken. U kwam tenslotte alleen maar om een kopje koffie te drinken. Lopend naar de koffietafel raakt u per ongeluk met uw elleboog een stukje muur aan wat net is geverfd. OOOH NEE wat nu! Uw nette kleren helemaal geruïneerd. In deze blog leest u hoe u deze vlekken zo goed mogelijke kunt verwijderen.

Wat doet u direct na het ongelukje?

Het is belangrijk om de vlek zo snel mogelijk te verwijderen. Dit doe u door met een absorberende doek (handdoek, theedoek) op de vlek te deppen. Pas op ga niet wrijven dit maakt de vlekken alleen maar groter én dan drukt u de vlek nog dieper in het kledingstuk. Wanneer u deze stappen niet onderneemt gaat de vlek opdrogen wat het lastiger maakt om de vlek eruit te krijgen.

Welke verfsoorten zijn er en hoe verwijderd u deze?

Voordat u begint met het verwijderen van de vlek, kijk wat voor soort verf er in uw kleding zit. Dit kan verf zijn op waterbasis of verf op oliebasis/terpentine basis. 

Bij verf op waterbasis is het relatief makkelijk om de vlek te verwijderen. u kunt deze vlek nu verwijderen door onder een stromende kraan met een doek de vlek weg te boenen. Na het boenen kunt u het kledingstuk gewoon in de wasmachine gooien, en is deze weer als nieuw. Dit werkt alleen als de verf nog nat is! Doe dit dus zo snel mogelijk na het ongelukje.

Verf op olie/terpentine basis is een wat dikkere verf dan verf op waterbasis. Deze verf droogt omdat hij zo dik is wat minder snel. Olieverf is er ook relatief makkelijk uit te halen mits u het juiste product in huis hebt. Een vlek van verf op oliebasis kan verwijderd worden met een oude doek en terpentine. Druk de oude doek in de terpentine en probeer hiermee de vlek te verwijderen. Vervolgens kunt u het kledingstuk in de wasmachine doen.

Opgedroogd verf verwijderen

Let op probeer altijd te voorkomen dat de verf opdroogt. Mocht de verf wel opdrogen dan wordt het echt moeilijk om de te verwijderen. Vanaf dit punt is het meer geluk of de verf eruit gaat dan zekerheid. Om dit te verwijderen schraapt u eerst de harde laag van het opgedroogde verf eraf. Pas wel op dat u uw kleding hierdoor niet beschadigd, dit zou zonde zijn. Wilt u geen risico lopen dat u uw kleding beschadigd maak dan gebruik van tape. Druk de tap op het verf en deze trekt vervolgens het harde verf eraf. Pak weer een oude doek doop deze in wasbenzine of terpentine en probeer hiermee de vlek te verwijderen. Tenslotte stopt u het kledingstuk in de wasmachine en hopen dat de verf er dan uit gaat.

Meer van deze handige tips lezen? Check onze blog!

18 reacties

  1. Pain severity usually 4 10 on most days Palpation tenderness over the superior aspect of the greater trochanter the insertional point of glute medius and glute minimus FADER or FADER resisted tests flexion adduction external rotation position lasix and gout

  2. viagra salbutamol abgelaufen On this week s Daily News Fifth Yankees Podcast, Mark Feinsand sits down with Yankees first baseman Lyle Overbay to discuss the Yankees offense, the lack of movement at the trade deadline and of course the ongoing A Rod saga clomiphene ped C Interaction between ERО± and p IGF 1RОІ

  3. I know from some of my past patient s families that such remedies are available in the US over the counter and by various therapists lasix interactions Mouse care and use in this study were approved by the IACUC at the University of Texas Southwestern Medical Center

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.