Thuisklustips.nl

Tuingereedschap ophangen

Gereedschap is handig om te hebben, echter neemt het soms veel ruimte in. Om dit te voorkomen, kunt u ervoor kiezen om tuingereedschap op te hangen. Tuingereedschap ophangen maakt ruimte vrij, waardoor uw garage of schuur toch netjes blijft. Tuingereedschap ophangen is erg makkelijk en hoeft niet veel tijd te kosten. De gemakken die tuingereedschap ophangen met zich meebrengt zijn echter enorm.

Tuingereedschap ophangen of opbergen

U kunt tuingereedschap ophangen op veel verschillende manieren. Ook kunt u ervoor kiezen het op andere manieren op te bergen. Welke opties het beste voor u werkt, ligt aan uw eigen voorkeur en de ruimte waarmee u werkt. Een makkelijke optie is om stukken buis op een ruitje te monteren. Deze kokers vult u vervolgens met de stukken tuingereedschap. Voordeel van dit alternatief, is dat u het geheel naar eigen wens kunt vormgeven. Ook kunt u de kokers op maat maken voor de stukken gereedschap die u heeft. Kies voor meerdere kleine kokers, of enkele grote kokers.

Kant-en-klare optie

Dan is er de meest gemakkelijk manier om tuingereedschap ophangen te realiseren. Een kant-en-klaar ophangsysteem voor tuingereedschap. Dit ophangsysteem tuingereedschap is in de meeste gevallen voorzien van een 5-tal steelklemmen. Deze steelklemmen zijn geschikt voor de meeste gangbare stukken tuingereedschap. Tuingereedschap ophangen kan ook erg eenvoudig met gereedschaphaken. Deze haken monteert u gemakkelijk aan de wand. Soms zijn gereedschapshaken ook verkrijgbaar in een rail, zodat u slechts de rail hoeft te monteren.

Losse haken en klemmen

Ook zijn er losse opberghaken en klemmen voor tuingereedschap. Met deze losse klemmen kunt u gemakkelijk tuingereedschap ophangen. Deze kunt u monteren op plekken waar u ruimte over heeft. Dit kan aan een wand, maar ook aan het plafond, Deze opties is het meest flexibel en daarnaast geschikt om andere (grote) stukken gereedschap mee op te hangen.

Opbergrek

Wanneer u een mooi hoekje vrij heeft in een schuur, kunt u een tuingereedschap opbergrek kopen. Dit kunt u natuurlijk ook zelf maken. Door zelf zo’n rek te maken, heeft u volledige controle over wat voor houders, haken of ruimtes u wilt. Met behulp van een pallet of steigerbuizen bouwt u gemakkelijk zelf een rekje om tuingereedschap ophangen makkelijk te maken. Voor bepaalde stukken tuingereedschap zijn er prachtige ophangmogelijkheden die kant-en-klaar komen. Denk hierbij aan een haspel voor uw tuinslang.

Kast of opberghok

Mocht u echt geen ruimte hebben voor uw gereedschap, of dit liever ergens anders opbergen, kunt u kiezen voor een kast of opberghok speciaal voor tuingereedschap. Zo’n hok plaatst u in een hoek van uw tuin, waarna u deze vult met al uw gereedschappen. Zo blijft uw tuingereedschap droog en veilig. Deze opberghuisjes voor tuingereedschap zijn verkrijgbaar in kunststof en hout. Voor de fanatieke klusser geldt; dit is een mooi project om zelf in uw vrije tijd te bouwen.