Thuisklustips.nl

Inbraakpreventie tips

Iedereen gaat er wel eens tussenuit. Of dit nu een weekendje weg is of een complete vakantie van 1 of meer week. In deze tijd laat je echter je huis, met daarin allerlei waardevolle spullen, onbeheerd achter. Inbrekers zijn erg scherp, waardoor het belangrijk is zo veel mogelijk kansen weg te nemen voor deze inbrekers. In deze blog nemen wij een aantal inbraakpreventie tips met u door, waardoor uw kansen op een inbraak aanzienlijk afnemen.

Begroeiing rondom uw woning

Inbrekers zijn erg scherp. Wanneer een woning slecht onderhouden wordt, valt dit aan de buitenkant op. Iedere voorbijganger, ongeacht of deze inbreker is, ziet het bijvoorbeeld wanneer uw begroeiing erg lang wordt. Wanneer u enige tijd niks heeft gaan met uw tuin, is dan goed verneembaar. Zorgt er daarom voor dat uw planten in de voortuin en de begroeiing bij uw deuren en ramen kort blijven. Op deze manier ziet uw woning er verzorgt uit, wat inbrekers doet denken dat mensen deze week zeker thuis zijn. Bijkomend voordeel, is dat uw ramen en deuren goed zichtbaar zijn. Hierdoor valt het sneller op wanneer iemand probeert in te breken. Een indringer kan niet achter de hoge begroeiing zijn gang gaan wanneer dit er niet is.

Garages en schuren

Een aangebouwde garage of schuur staat vaak direct in verbinding met uw woning doormiddel van een deur. Zorg ervoor dat deze deur extra stevig afgesloten kan worden. Een garagedeur is namelijk erg makkelijk open te breken, waarna de inbreker op zijn gemak door kan naar de tussendeur. Deze kan hij in alle rust openbreken. Zorg voor een goed slot op deze tussendeur, of plaats plaatgrendels om deze van binnen uit af te sluiten. Zorg ook voor een massieve deur, in plaats van een holle deur.

Reservesleutels

Berg de sleutels die u over heeft of die u als reserve in huis heeft altijd goed op. Zorg ervoor dat deze niet op voordehand liggende plekken liggen. Dit geldt voor zowel binnen als buitenshuis. Geen sleutels onder een bloempot of mat voor het geval dat u uw eigen sleutel verliest. U kunt deze beter bij een bekende achterlaten dan deze buitenshuis verstoppen. Inbrekers kennen al deze verstopplekken inmiddels al, hoe origineel u ook denkt te zijn. Naast inbraakpreventie, kunt u ook inbraak vertraging implementeren. Om vluchten tijdens het inbreken lastiger te maken, is het ook belangrijk om sleutels binnenshuis niet voor het oprapen te leggen. Dus geen sleutel op het aanrecht of het bovenste keukenlaatje.

Ramen en bovenverdieping

Ramen op een bovenverdieping zijn erg populair voor inbrekers, inbraakpreventie tips melden dit keer op keer. Dit komt doordat deze vaak gemakkelijk open te breken zijn. Daarnaast worden deze vaak vergeten, waardoor deze open staan terwijl men van huis is. Zorg voor goede raamsluitingen en gebruik deze ook op de juiste manier, dus niet slechts 1 haak van de 2 vastzetten. Zorg er ook voor dat u geen spullen rondom uw woning heeft staan zoals ladders, welke de inbreker kan gebruiken om naar uw raam te komen. Ook containers of tuinmeubilair tegen de muur wordt veel gebruikt om op uw dak te klimmen. Zorg dat deze spullen van de woning af staan. Daarnaast is het handig om zaken als ladders vast te zetten met een ketting of beter nog; in uw schuur te zetten (die goed is afgesloten!).

Goed hang- en sluitwerk

Bespaar nooit op goed hang- en sluitwerk, maar dit is natuurlijk een voordehand liggende tip. De meeste (nieuwe) woningen worden gelukkig uitgerust met veiligheids deurbeslag. Heeft u dit niet? Dan is het toch echt tijd dit te plaatsen. Een goed slot schrikt dieven af. Deze herkennen welk slot goed is en dus lastig open te breken. Ze zullen eieren voor hun geld kiezen en het bij een andere woning proberen. Niet alleen een slot schrikt af, ook huisdieren geven menig inbreker rillingen. Een bordje met “pas op voor de hond’ doet veel boeven achter de oren krabben. Om dit nog overtuigender te presenteren, kunt u het bordje aanvullen met aan paar hondenspeeltjes rondom uw woning. Ook een waterbak voor een hond doet het erg goed.

Automatische verlichting

Automatische verlichting is een effectieve manier om inbrekers te verjagen. Wanneer een inbreker zijn slag in het donker slaat, kan dit vaak ongezien gedaan worden. Dit komt door de duisternis die in de nacht heerst. Wanneer u dit weghaalt, wordt het een stuk onaantrekkelijker voor boeven om rond uw woning bezig te zijn. Wanneer verlichting plots inschakelt zal dit een inbreker doen schrikken. Dit kunt u gebruiken als inbraakpreventie tips, maar ook voor uw eigen gemak. Wanneer u ’s avonds thuiskomt, gaat het licht ook voor u vanzelf aan. Dit is dus een win-win situatie, omdat u zowel veiligheid als gemak terugkrijgt.