Thuisklustips.nl

Hoe maakt u uw huis kindvriendelijk?

Krijgt u binnenkort een kind? Of denkt u alvast aan de toekomst! Zorg er dan voor dat uw huis volledig kindvriendelijk is. In deze blog leest u welke makkelijke aanpassingen u aan uw woning kunt doen om deze kindvriendelijk te maken.

Het veilig maken van de deuren is mogelijk door de deurklinken hoger te bevestigen zodat een kind er niet bij kan. U zou ook gebruik kunnen maken van een deurklink vergrendeling. Ook is het slim om deur strips te plaatsen zodat kinderen hun vingers er niet tussen kunnen stoppen.bol.com | Originele Deurklink Vergrendeling - 2 STUKS - Veiligheidsslot  voor Kinderen & Baby -...

Bij de trappen is het verstandig om traphekjes te plaatsen dit om te voorkomen dat de kinderen van de trap kunnen vallen. Plaats deze hekjes zowel bovenaan de trap als onderaan de trap. 

Beveilig alle stopcontacten waar een kind eventueel bij zou kunnen komen. Plaats op de hoeken van uw meubels hoekbeschermers zodat een kind hier niet met zijn hoofd op valt. 

Zorg er voor in de keuken dat alle giftige materialen zoals schoonmaakspullen boven in de kastjes liggen en dus niet onder het aanrecht. Voor de keukenkastjes is het aanbrengen van sluitingen een handige manier om de kastjes niet open te krijgen. Zorg er ook voor dat er geen scherpe of glanzen voorwerpen op het aanrecht staan. Mocht het mogelijk zijn om ergens een hekje te plaatsen richting de keuken doe dat, dit om te voorkomen dat kinderen niet in de keuken kunnen komen onder het koken. Zorg er altijd voor dat de steel van een pan niet toegankelijk is voor kinderen (draai ze weg). 

Zorg dat in de badkamer kinderen niet bij de kraan kunnen komen, of dat deze niet te warm aankan. Hiervoor kunt u gebruik maken van een thermostaatkraan. Zorg er ook voor dat medicijnen scheermesjes en make-up achter slot en grendel liggen. Plaats in uw badkuip of douche een antislipmat.

Zet nooit stoelen of andere producten waarop kinderen kunnen klimmen bij een raam die open kan. U wilt natuurlijk niet dat kinderen uit het raam vallen. Maak ook niet gebruik van een tafelkleed deze kunnen kinderen eraf trekken en daardoor alles wat erop staat op zich krijgen. Zelfde geld voor de tv, zet deze niet op een kleed.

In de tuin is het hebben van een omheining ideaal, dit omdat het kind dan de tuin niet kan verlaten. Bij speelgoed in de tuin zorg voor een zachte ondergrond, zodat als iemand valt de schade meevalt. Als laatste kijk of uw tuin geen giftige planten bevatten of planten met doornen.