Thuisklustips.nl

Hoe kunt u uw werkplek thuis het beste inrichten? Werkkamer maken!

Steeds meer mensen werken thuis, maar hoe richt u nou de perfecte werkkamer in? De werkkamer moet natuurlijk zakelijke zijn, maar het mag natuurlijk niet het huiselijke gevoel wegnemen. In deze blog worden een paar tips gegeven om voor u de perfecte werkkamer te creëren.

De muren, we beginnen bij de muren welke kleuren zijn geschikt voor een werkkamer. Het is belangrijk om rustige kleuren te gebruiken zonder patronen. U wilt er natuurlijk niet voor zorgen dat uw werkplek erg druk oogt, dit maakt het concentreren natuurlijk moeilijk.

Vaak wordt er gekozen voor minimaal 1 witte muur en een zacht gekleurde muur. Alleen witte muren zorgen voor een kille ervaring. Met een zachte kleur kunt u denken aan een grijstint. Om toch kleuren aan de muur te krijgen kunt u gebruik maken van schilderijen.

Uw werkkamer inrichten

De meubels, het is belangrijk om comfortabele meubels aan te schaffen. Zo is het belangrijk om goede bureaustoel aan te te kopen. Deze stoel moet een rechte rugleuning hebben en tot bovenaan de rug komen. Dit om rugklachten te voorkomen. Ook is het belangrijk om een bureau te kopen waar u recht aan kan zitten. Zorg er altijd voor dat u recht voor uw computer zit, dit om nekklachten te voorkomen. En behoudt ongeveer 60 cm afstand van uw computer/laptop. Natuurlijk is het ook handig om opslag te hebben in uw bureau.

Dan is het belangrijk om een lichte kamer te hebben, het liefste dag licht. Is het niet mogelijk om een genoeg daglicht te creëren, zorg dan voor een lamp met natuurlijke licht. Tip: Zorg ervoor dat de lamp aan de tegenovergestelde richting van uw schrijfarm zit. Dit zorgt ervoor dat uw geen last heeft van de schaduw tijdens het schrijven.

Kabels en elektriciteit, handig is het hebben van meerdere stopcontacten bij uw bureau. Natuurlijk is het gebruik van een stekkerdoos ook een oplossing. Het nadeel is dat het voor minder rust op uw bureau kan zorgen. Hoe rommeliger uw bureau hoe drukker de omgeving oogt en hoe drukker u in uw hoofd wordt. Voor het wegwerken van kabeltjes van uw pc of telefoon kunt u gebruik maken van kabelhouders.

Kleuren voor uw werkkamer

De kleuren, welke kleuren kunt u gebruiken in uw kantoor en voor welke gevoelens zorgen deze kleuren? U kunt heel veel verschillende kleuren gebruiken maar zorg er wel voor dat u niet te veel van 1 kleur gebruik. Gebruik ook niet te veel verschillende kleuren. Welke gevoelens geven bepaalde kleuren:

  • Rood: De rode kleur stimuleert de bloedsomloop en hartslag. Ook zorgt de kleur voor energy wat natuurlijk handig is onder het werk. Rood vraagt om actie en zet u dus aan om dingen te doen.
  • Oranje: Dit is de kleur van positiviteit en zorgt voor creativiteit. De kleur oranje maakt je vrolijk ook zorgt hij ervoor dat u gefocust bent.
  • Groen: Deze kleur laat u denken aan de natuur. De kleur zorgt voor rust en werkt stress verlichtend. 
  • Blauw: Geeft net als bij groen voor een rustgevende omgeving. Ook bevorderd deze kleur de concentratie. Gebruik niet te veel blauw, dit werkt slaapverwekkend.
  • Paars: Staat voor wijsheid en werkt stimulerend op uw geest. Paars wordt ook vaak gebruikt bij het maken van een studiekamer.
  • Geel: Is een kleur die blijheid opwekt. Met deze kleur gaat de creativiteit omhoog. Deze kleur is voor echte out of the box denkers.