Thuisklustips.nl

Dakgoot lek? Handige tip voor dakgoot dichten!

Heeft u last van een lekkende dakgoot? U bent niet de enige. Dit komt namelijk ontzettend vaak voor. De oorzaken kunnen enorm uiteenlopen natuurlijk. Denk aan dieren, storm, slijtage en noem maar op. Het belangrijkste voor u is, om het zo snel mogelijk te dichten. Ten eerste voorkomt u zo dat het erger wordt en daarnaast is het natuurlijk wel zo prettig als het water goed weg kan lopen. Maar hoe repareert men een dakgoot? Dakgoot dichten in een handomdraai.

Dakgoot legen

De eerste stap is eigenlijk altijd hetzelfde. Dakgoten kunnen zich namelijk na verloop van tijd vullen met allerlei vuil. Viezigheid land namelijk op uw dak en via regenwater stroomt dit uw dakgoot in. Denk aan blaadjes, stof, takken, vogelpoep en noem maar op! In veel gevallen is een opstopping van troep de oorzaak van het lek. Maak dus als aller eerste uw dakgoot leeg. Dit is sowieso goed om regelmatig even te doen! Pak een handschoen en veeg al het troep er dus snel uit. Lees ook onze aparte blog over dakgoot schoonmaken. Na het schoonmaken kunt u beginnen met het dakgoot dichten.

Het lek localiseren

Nog steeds last van water dat op de verkeerde plekken uit uw dakgoten komt zetten? Dan is er daadwerkelijk een lek. Tijd dus om deze op te zoeken. Kijk uit naar gaten, spleetjes, slecht aansluitende naden en dat soort plekken. Meestal is de oorzaak van het lek gemakkelijk te vinden. Wanneer deze plek is gevonden, kunt u het gaan afdichten!

Dakgoot dichten of repareren

Dan is het nu tijd op uw dakgoot weer te repareren. Dit kan op verschillende manieren. Over het algemeen geldt dat de manier van reparatie afhankelijk is van de materiaal waarvan uw dakgoot is gemaakt. Echter is er een methode die op vrijwel elke ondergrond werkt: Vloeibaar rubber. Vloeibaar rubber is te verkrijgen van verschillende merken en werkt ontzettend simpel. Het gebruiken van vloeibaar rubber werkt in de volgende stappen:

  1. Maak de goot schoon en droog.
  2. Schuur de lasnaad eventueel op en maak de ondergrond goed schoon, droog, stof- en vetvrij
  3. Leg eventueel een textielband over plek van lekkage.
  4. Roer het rubber goed en stevig door tot een egale kleur ontstaat
  5. Breng een laag vloeibaar rubber aan
  6. Plaats eventueel een textielband tussen de 2 lagen
  7. Breng laag 2 aan en laat het geheel goed drogen